
Meditrina ekibindeki herkes benim için değerlidir. Ama restorandaki zamanımın büyük çoğunluğunu barda geçirerek 'barfly' ünvanını kazandığımdan bar şefimiz Türkay ile ayrı bir hukukum var. Türkay'la yaptığım sohbetler, o anki ruh halimi okuyarak hazırlamış olduğu kokteyller eşliğinde bana çok keyif verir. Her zaman güleryüzlü, sorumluluk sahibi, işine son derece saygı duyan, yaptığı işten büyük haz alan, barındaki misafirleri neşelendiren Türkay
17 yıllık barmenlik tecrübesi boyunca İstanbul, Marmaris ve Kıbrıs’taki beş yıldızlı otellerde ve Istanbul’un bir çok seçkin bar ve restoranında barmen ve bar şefi olarak görev yapmış. Türkiye Barmenler Derneği ve çeşitli içki firmaları tarafından organize edilen yarışmalarda kokteyl dalında bir çok birinciliği ve derecesi bulunan Türkay'ın Meditrina'da hazırladığı ölünesi kokteyllerin baş müdavimi benim...
Türkay 2007 yazı için egzotik meyvelerle birbirinden güzel frozen kokteyller hazırladı. Bu serinletici, hafif kokteyller içinden baş favorim ise taze mango ile hazırlanan Frozen Mango Madness.
Hemen tarifini veriyorum:
Frozen Mango Madness
4 cl Absolut Vodka
2 cl Limon suyu
Yarım taze mango
Yarım mango dilimlenerek blender’dan geçililerek püre haline getirilir. Üstüne votka ve limon suyu eklenerek tekrar blender’dan geçirilir. Martini bardağında taze mango dilimi ve gül yaprağı ile dekore edilir.
Bu arada bahsetmeden geçemeyeceğim, Türkay'ın martinileri ise gerçekten birer fenomen. Istanbul'da ondan iyi martini hazırlayan bir barmen olduğunu sanmıyorum...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder