
Şarap Tanrıçası Meditrina, V. Mönü Yarışması’nın
İçki Mönüleri Kategorisi’nde, şarap listesi ile “Altın Ödül”e layık görüldü.
Meditrina'nın Ödüllü Şarap Listesi ile Şarap Keyfine Yolculuk
İsmini Romalılar’ın şarap, sağlık ve uzun ömür tanrıçasından alan ve
açıldığı günden bu yana misafirlerine İtalyan mutfağının keyfini yaşatan Meditrina, Gastronomi Dergisi tarafından düzenlenen ve bu yıl 300'e yakın katılımcının yarıştığı V. Mönü Yarışmasında, Şarap Listesi ile İçki Mönüleri Kategorisinde
“Altın Ödül”e layık görülerek birinci seçildi.
Gastronomi Dergisi tarafından düzenlenen ve Meditrina’nın İçki Mönüleri Kategorisinde, Şarap Listesi ile “Altın Ödül”e layık görüldüğü V. Mönü Yarışması’nda bu yıl 300’e yakın katılımcı yarıştı. Sektörün önde gelen isimlerinin oluşturduğu jüride Abdullah İncedayı, Ali Sözmen, Aysun Özen, Bülent Özükan, David Shipman, Muhtar Katırcıoğlu, Murat Öneş, Osman Serim ve Semih Orcan yer aldı.
Jüri, yarışmaya katılan mönüleri yaratıcılık ve tasarım kriterlerine göre değerlendirmeye aldı. Mönüde yaratıcılık kriterini, özgünlük, yaratıcılık ve mönüde geçen ifadelerin doğru, uygun ve açıklayıcı kullanımı oluşturuyor. Tasarım kriteri ise mönünün grafik tasarımının dikkate alındığı diğer değerlendirme şekli. Yarışmada mönüler, bu iki kriterin yanı sıra işletmenin konseptine uygunluğu ile de değerlendirdi.
Yarışmada şarap listesi ile birincilik elde eden Meditrina, İtalyan mutfağının özel lezzetleriyle oluşturduğu menüsünü Ortaköy'ün nefes kesen manzarası eşliğinde seçkin şaraplarla birleştiriyor. Sicilyalı şef Salvatore Bruni’nin geleneksel pişirme yöntemlerini modern restoran kimliğine başarıyla uyarlayarak sunduğu özel yemeklere yerli ve yabancı en iyi şaraplar eşlik ediyor. Sıra dışı tasarımı ile misafirlere ayrı bir keyif sunan çift taraflı wine-bar ise sıcak sohbetlerin vazgeçilmez mekanı olarak şarapseverleri ağırlıyor.
Ödüllü Meditrina Şarap Menüsü ile şarap keyfine yolculuk
Meditrina’nın 39 çeşit kırmızı, 18 çeşit beyaz, 4 çeşit şampanya, 2 çeşit rose ve 3 çeşit likör şarabı içeren menüsü, isminden gelen zenginliği yansıtıyor. Büyük bir özen ve profesyonellikle Türkçe ve İngilizce hazırlanan listede yer alan şaraplar önce beyaz, kırmızı, rose, likör ve şampanya olarak üretim tiplerine, daha sonra üretildikleri ülkelere göre kategorize ediliyor. Her şarabın üretici firması, çeşidi, yılı ve bölgesi belirtiliyor. Tadım notlarında ise şarabın içinde bulunan üzüm çeşitleri, rengi, bukesi ve damakta bıraktığı tat gibi bilgilere yer veriliyor.
Meditrina’nın özenle hazırlanmış şarap listesinde ayrıca Kavaklıdere’nin sadece çok özel müşterilerine açtığı kavından, üretim tarihleri 1994 yılına kadar uzanan 8 nadir ‘mahzen şarabı’ yer alıyor. Toplamda 72 farklı çeşit şarap sunulan listede 28 adet yerli, 44 adet de yabancı şarap bulunuyor. Yabancı şaraplar içinde İtalyan şarapları ağırlıklı olmak üzere Fransa, İspanya, Amerika, Yeni Zelanda, Avustralya, Şili ve Portekiz’in dünyaca ünlü üreticilerine ait şarapları yer alıyor. Dünyaca ünlü üreticilerin şaraplarına da yer veren Meditrina’da Antinori, Frescobaldi, Hugel & Fils, Robert Mondavi, Angelo Gaja, Louis Latour, Robert Skalli, Louis Bernard, Maison Louis Jadot, Dom Perignon ve Moet Chandon gibi üreticilerin şaraplarını ve şampanyalarını denemek de mümkün. Ayrıca Meditrina misafirleri, her ay www.ristorantemeditrina.com internet sitesinde incelemek üzere seçilen bir şarabı restoranda kadehle tadabilirler.
Şarap Tanrıçası Meditrina:
Roma mitolojisinde Meditrina şarap, sağlık ve uzun hayat tanrıçası anlamına geliyor. Hatta ‘şifa getiren’ gibi bir anlamı da var. Binlerce yıl önce şarapla sağlığın ilişkisinden haberdar olan Romalılar, her yıl 11 Ekim’de bağbozumuyla birlikte Meditrina şerefine günlerce sürecek bir festival düzenler, o senenin bağbozumundan elde edilen taze şarapları, yıllanmış şaraplarla harmanlarlarmış. Bir kısmı Meditrina adına toprağa dökülen bu ‘kupaj’ın şifalı olduğuna inanılırmış. Bu ritüel sırasında Romalılar ‘yeni ve eski şaraptan içer, yeni ve eski hastalıklardan kurtulurum’ sözlerini mırıldanırlarmış.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder